Apel disperat catre protestatari!

Daca esti un roman cinstit si onest, trebuie sa citesti acest apel! Este scris pentru a face lumina in sufletul si mintea ta!

1 Daca ai de gand sa iesi in strada, te implor, citeste inainte cele doua ordonante!

2 Daca crezi intr-o Romanie corecta, ia atitudine fata de toata clasa politica!

3 Daca esti cinstit, nu judeca cu dubla masura si protesteaza atat impotriva PSD-ului, cat si impotriva domnului presedinte Iohannis – de ce sa nu accept un baron de la Alexandria, dar sa accept unul de la Sibiu? Gandeste-te bine la lucrul asta!

4 ONG-urile si USR-ul nu au facut nimic pentru Romania – Este logic ca in aceste momente sa stranga capital electoral Nicusor Dan? Nevoie de dreptate si de adevar ai tu, romane, nu acesti domni care incearca sa preia puterea profitand de actuala situatie!

5 Daca esti un roman adevarat si vei vedea cum Iohannis reuseste sa-si puna un guvern a doua oara, trebuie neaparat sa intelegi inca de pe acum ca datoria ta este sa nu accepti asa ceva! Un nou guvern pus cu forta de Iohannis ar insemna o alta manipulare groteasca la care ai fost partas. Ai mare grija, cetatene al acestei tari, ca motivul pentru care iesi in strada sa fie respectat, NU te lasa pacalit ca in alte randuri!

protest

6 Spune clar NU VIOLENTEI! Indiferent in care oras iesi sa-ti manifesti nemultumirea, nu uita ca tu nu esti un huligan. Tine minte ca ai iesit in strada pentru ca ai acest drept si ca nu mai este cazul sa se ajunga la varsare de sange nevinovat! Chiar daca vezi acte de vandalism, nu te lasa pacalit si nu lua parte la asa ceva. Ai datoria morala fata de cauza ta sa filmezi acele persoane care tulbura linistea si sa faci publice acele filmari. Exista organe competente intr-un stat de drept care se vor ocupa ulterior de respectivele incidente.

7 Prezenta ta in strada nu are culoare politica! Ea s-a nascut din marlania de care au dat dovada ani la rand partidele politice! Cere in demersul tau introducerea pe listele de vot paragraful in care sa bifezi acea casuta in care scrie ca nu te simti reprezentat! Cere ca, daca aceasta casuta iese castigatoare, sa fie refacute alegerile si sa se remanieze clasa politica! Exista aceasta notiune si poate fi implementata in viata politica! Ai dreptul sa ceri asa ceva!

8 Nu uita, statul, serviciile, partidele si toate structurile cunoscute pana in prezent de omenire sunt formate din oameni! Trebuie sa ajungem acolo unde schimbarea produce efecte notabile si acolo unde romanul are sansa unui trai decent si primeste respectul cuvenit!

9 Noi suntem un stat independent si, ca atare, avem dreptul la a decide cand si cum amenajam penitenciarele in Romania. Avem ca prioritate modernizarea sistemului sanitar si al celui educational! Asta este prioritatea noastra si asta intelegem noi sa facem. Daca vine cineva si ne amendeaza ca am modernizat aceste doua sisteme, atunci inseamna ca acel cineva este impotriva noastra.

10. Este necesar de urgenta o lege in care trebuie explicat clar ca penitenciarul nu este o institutie care te trimite in vacanta, ba, din contra, ca penitenciarul este o institutie unde omul trebuie pedepsit pentru faptele savarsite! O prea lejera abordare a acestui subiect a dus in Europa la ideea ca se incalca drepturile cetateanului daca detinutul nu are un confort sporit in penitenciar! Trebuie sa intelegeti clar ca Europa nu a inventat felul perfect de viata si ca si ea are problemele si scaparile ei majore!

11 Daca esti un bun roman si ai citit aceste randuri, trebuie sa faci exact asa cum iti dicteaza constiinta, sa iesi in strada si cu adevarat sa-ti aperi drepturile si libertatile. Nu uita sa-ti lasi copiii acasa! Manifestarile pasnice pot degenera in fiecare moment si din acest motiv este inuman sa-ti duci copilul intr-un asemenea mediu!

12 Un roman adevarat gandeste si traieste liber, tu poti fi roman, poti aduce la lumina idealul tau si poti demonstra unei lumi intregi ca-ti meriti statutul de cetatean european! Fara violenta poti fi mult mai puternic, poti da exemplu unei lumi intregi ca ai capul pe umeri si ca-l folosesti!

Sper ca aceste randuri sa-ti fie de folos, cititorule, si intelege ca ele vin de la un om care nu are culoare politica!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s