Conflictul intre generatii nu este problema Romaniei! Politicienii corupti sunt reala problema!

Un nou tip grotesc de manipulare circula pe facebook. Se incearca dezbinarea batranilor de cei tineri, se sugereaza ca cei ce voteaza cu stanga sunt mai slabi pregatiti si ca cei care sunt de dreapta sunt oameni ai viitorului, oameni inteligenti si care inteleg foarte bine situatia actuala. Eu spun ca este doar o manipulare si voi explica in urmatoarele randuri de ce sustin acest lucru.

In primul rand este esential ca intr-o democratie sa existe putere si opozitie. Sa avem politici de stanga, dar si de dreapta si in functie de nevoile poporului sa alternam la conducere cele doua concepte. Problema noastra, a romanilor, este in realitae faptul ca nu avem reale politici, nici de stanga si nici de dreapta. Problema vine din indepartarea noastra de aceste concepte, necunoasterea lor fiind principala cauza pentru care lumea nu stie sa faca diferenta. Vinovate sunt, evident, partidele politice care la inregimentarea in randurile lor nu obliga pe nimeni sa cunoasca aceste lucruri. Se doreste doar ingrosarea randurilor si nicidecum formarea unei stangi sau drepte autentice. In realitate, se doreste indobitocirea maselor pentru a fi cat mai usor manevrabile.

In al doilea rand, este perfect demonstrat de istorie ca exista diferente de mentalitate intre generatiile in varsta si generatia tanara. Acest lucru este natural si nu poate constitui un motiv real din cauza caruia tara asta merge prost. Mai exact, daca parintii sunt de dreapta, nu este obligatoriu sa fie si copilul de dreapta. Fiecare individ are dreptul la propria parere si, evident, individul in sine ajuns la maturitate este esential sa dezvolte propria constiinta. In felul acesta, noua generatie devine independenta, dezvolta concepte noi si poate pune umarul la ideologia colectiva in care, evident, crede. Pe acest subiect sunt foarte multe de analizat, chiar nu o sa tin aici prelegeri despre societatea in care cu totii traim si in care toti avem datoria sa ne dezvoltam. Eu spun doar ca este esential sa existe pro si contra pentru ca doar asa putem evolua.

conflict-generatii-ok

Luand in calcul cele expuse mai sus, pot trage concluzia ca este eronat ce se propaga pe internet, si anume ideea ca cei batrani sunt mai tonti si ca nu inteleg ce se intampla in lumea asta moderna si politica. Am avut ocazia sa citesc scrieri ale unor oameni pe care pana mai ieri ii credeam cu capul la purtator – spuneau – Mama, nu intelegi ca-mi faci rau votand cu x sau y? Sa va fie clar, mama a trait propria ei viata si are propria experienta, garantat in viata asta a invatat sa se adapteze si tot garantat are mult mai multa experienta decat voi. Nu spun ca trebuie sa faceti ca mama, spun ca este esential sa intelegeti ca este o alta persoana chiar daca este mama. Spun ca prioritatile voastre doar nu coincid si mai spun ca energia pe care o emana o fiinta tanara nu este la fel cu cea eliberata de o persoana in varsta. Spun ca tineretul are de dat cu capul inca de multe ori pana sa ajunga la dreapta judecata. Nu uitati ca generatii la rand s-au bazat pe sfatul batranilor si ca revolutiile sunt facute de tineri, de regula. In realitate, dupa revolta intervine o perioada de asezare a lucrurilor si evident, de cele mai multe ori, realizam ca nu am schimbat practic nimic. Nu realizati, dragilor, ca hulind parerea parintilor va indepartati de propria voastra istorie? Nu intelegeti ca asa dati nastere unui hau intre voi si ei? Ascultati parerea celui mai in varsta, stati de vorba cu ei, analizati impreuna si trageti concluzii sanatoase. Nu cred ca scandalul este solutia. La alegeri circulau texte pe net in care se spunea ceva de genul – Mama, daca votezi PSD, nu-ti mai trimit bani acasa -. Eu cred ca nici PNL-ul si nici PSD-ul nu v-au dat iubire, nu v-au dat hrana, in realitate, nu v-au dat nimic. Cred cu tarie ca familia este mai importanta decat orice concept politic. In definitiv, nu incerc sa va impac cu nimeni, vreau doar sa va spun ca dezbinati nu faceti nici doua parale. Vreau doar sa fiti constienti ca nimeni din clasa politica nu a furat pentru voi. Ca interesele lor nu sunt cele prezentate si ca ambele tabere mint cu nerusinare. Ei, cei din clasa politica, urmaresc doar sa acumuleze capital politic. Au ca tinta un public si datoria lor evidenta este sa atraga de partea lor cat mai multe persoane. Trebuie sa fiti constienti ca sunteti doar calcule si numere pentru ei. Fiecare este important pentru politicieni din punctul asta de vedere. In rest, votati stanga sau dreapta, nu cred ca o sa va bata pe la usa si o sa va dea o bucata din tortul lor! Evident, cand o sa fiti la nevoie, la usa voastra pentru a se interesa de voi o sa fie clar tot ai vostri!

Acum, dupa ce am expus cele gandite, va rog sa analizati la rece daca merita sau nu sa hulim generatia parintilor nostri. Conteaza cu cine voteaza? Eu as spune ca nu! Istoria este acel rau care curge si care scrie faptele tuturor generatiilor. Degeaba incercati sa rupeti cursul firesc al lucrurilor! Peste doar douazeci de ani, cu siguranta copiii nostri vor crede in politicile moderne de atunci, cu siguranta noi, cei tineri de azi, vom fi huliti pentru deciziile de azi! De castigat au doar hienele care se adapteaza din mers. Din pacate, lumea nu este corecta, hotia zace in gena umana si pestele mic este inghitit de cel mare! Da, dragilor, pe acest pamant tot ce misca fuge dupa putere, chiar si pestele. Garantat, puterea corupe…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s