Lucrez cu materialul clientului!

Stana mica, multe oi, tarc inchis cu magari lasati la liber pe pasune? Unde am nimerit, Doamne? Branza buna in burduf de… Codlea? Sa fie asta materialul clientului? Ai zice ca nu are nicio legatura cu orasul in care am copilarit si, totusi, mentalitatea codleanului tipa si-si revendica dreptul in fiecare din afirmatiile de mai sus! Dupa cum vedeti, am inceput sa vorbesc de Codlea! O localitate aparent linistita, cu paduri ce stateau sa cada peste oras, cu un munte chilug pe alaturi, ce priveste semet la furnicarul de jos ce i-a smuls firele de fag si brad! Un orasel care, nu demult, gazduia in interiorul lui resurse nebanuite de munca si de viata! Da, dragilor, vorbesc de industria aia lasata de comunisti, un(O) IMC, un COLOROM, o FABRICA DE MOBILA, un(O) FNC, da, vorbesc si de SRERE CODLEA, de AVICOLA, de PORCINE, PROTAN si inca multe alte locuri, focare generatoare de profit odata, transformate in societati falimentare si reduse la tacere, rand pe rand! Uf, am trecut si de perioada aia si ce rost are sa mai vorbim de ele? Lumea si-a vazut de treaba, a facut curat pe locul in care zaceau acele mormane ce strigau parca – furati, luati totul, interesul personal primeaza!

Si da, acum linistea este la ea acasa, ai zice! Intamplarea face ca lucrurile sa nu fie chiar asa, acum in oras se dau alte lupte. Vrem, nu vrem, la 4 si la 5 ani avem alegeri democratice si lumea lupta pentru ca este odihnita! Momentul acesta este sublim, este ora la care vezi ochii mintii codlenesti iesiti din orbite! Lumea se divide, gastile ocupa pozitii, moralitatea moare, interesul primeaza, fiecare neam incearca din rasputeri sa-si scoata delegatul in fata! Al meu e mai bun, BAAAA!, Turcane, Merinos, Tigaie si Oaia cu cap negru de Teleorman…multe neamuri, multe oi! De la o asemenea stana nu aveau cum sa lipseasca cius, cius magarus, personajele alea de stau cu urechile ciulite mai mereu si care cara, mai incet, dar cara sigur! Aceste personaje, cum spuneam, au fost lasate la liber! Sunt cei care fac legatura intre lumea mare si stana prezentata!

alocatii

Promit ca revin cu un articol special pentru aceasta categorie aparte. Ma voi concentra acum pe elementul cheie, pe Cioban! Dupa datina democratiei, din 4 in 4 ani, se alege pastorul al mai bun! Pare cam ciudat, dar oile stiu sa aleaga! Iese cel mai bun pastor, tot timpul iese unu’ cu cojocul bine tabacit care face fata la porcaiala ce urmeaza sa-i fie administrata! Avantajul lui este ca vine mereu inconjurat de dulai! Antrenati si pregatiti special, mai mereu se hranesc cu lapte, astia nu mananca de la straini! Nu ma apucam sa descriu aceasta stana daca anul acesta nu erau alegeri si nu se intampla ceva ciudat cu dulaii ciobanului. De undeva, din apropierea lui, au gasit si au venit cu un CIOLAN in gura! O fi semn bun, o fi semn rau, ramane de vazut! Cert este ca baciul se gandeste sa puna de racitura!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s