Zama la prosti, tocana la vara lui asteapta…

alocatiiAlocatia copiilor s-a marit, dublat, Doamne, ce mare minune, un rahat si patru prune… Citeam in urma cu o saptamana, doua, ce mai conteaza cand, de curand, prin paginile de propaganda ale activilor nostri politicieni inruditi cu Facebook, cum ca, minune mare, s-au dublat alocatiile pruncilor nostri. O initiativa demna de un bolnav dus cu pluta si picat in Romania exact in momentul in care dublu este fix egal cu zero. Magnifica actiune nu a inregistrat nicio opozitie, unde mai pui ca opozitia a propus si puterea, fara de opozitie, a aprobat, chinuind ce e drept pe premierul care a inceput operatiunea scobirea buzunarelor aparent pline.

Acum sa stam si noi sa judecam si sa tragem o concluzie, ca poate in felul acesta, la ceasul alegerilor, nu mai bifam la „au facut” si magaria asta. Nu am vazut picior de politician sa iasa in fata si sa spuna ca este aberant sa dublezi ceva infim de mic si nici nu aveam cum sa vad, mai, oameni buni, asa ceva ca doar ei nu gandeste cu picioarele, isi baga picioarele… Nu dau cifre, spun doar si asta pentru a nu lovi tastele de nervi si a nu sparge monitorul in capul primului politician intalnit in viata mea de nenorocit, nemultumit de cuantumul insuportabilei alocatii. Pai nu spunea Moise gura… mamii bea prea mult? Nu spunea el asta in toata analiza lui de specialist platit din banii publici, da’ ce bani… ca doar la TVR angajat, omul se serveste in urma analizei din buzunarul ce, in realitate, daca plateste alocatii nu mai are de unde sa-i plateasca lui. Asa am inteles de ce nimeni din clasa politica nu a luat atitudine, aveau sustinere pe sticla sa nu faca gestul necugetat si culmea, darnici din fire si fara masura in gandire, au brevetat dublarea…

Sunt curios daca cineva in campania ce sta sa vina are ceva de spus, v-un epolet de pus sau v-o cerseala de facut la umbra acestei fabuloase actiuni. Ramanem, din pacate, noi, acei nenorociti care am decis sa facem copii, acei inconstienti dobitoci, acea tara plina de MAMICI bortoase, ar spune dumnealor, doar la gandul ca trebuie sa mai aloce o plata din cufarul lor numit buget. Sa va explic, noi, dobitoacele, nu am inteles, bugetul este acea fabuloasa insula plina de diamnate la care noi trebuie sa venim cu jertfa si de unde ei trebuie sa plece cu buzunarele pline. Care ei? Aia de sunt alesi de noi ? Nu, domnule, aia care ies de 25 de ani si care prin rotirea cadrelor au ajuns sa conduca, zic ei, toata gloata din Romania… Astia de ne-au dublat alocatiile si promit ca nu mai zic ca ne-au dublat, ca daca, din greseala, bag mana in buzunarul in care am incasat fabuloasa suma si ies la o bere… Avea dreptate Guran! Cum, o dai pe bere ? Cum, o iei de la gura? Cum, o iei in gura? Aceste intrebari nu sunt pentru noi, la aceste nevinovate intrebari au dreptul sa raspunda doar filozofii ca doar de asta i-am votat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s